برای استفاده از توابع و امکانات نرم افزار ، ابتدا باید آن را به صفحه یا مکانی که قصد استفاده از آن را دارید ، اضافه کنید. می توانید کلّ متن آن را در مکان مورد نظرتان کپی کنید ، امّا این کار عاقلانه ای نیست ، چون اگر در همه ی فایل ها این کار را انجام دهید ، حجم بسیار زیادی را بیهوده تلف کرده اید. پس بهتر است فقط یک عدد از فایل نرم افزار (jdf.php) را در مکانی ثابت قرار داده و آن را در تمامی صفحات و فایل های مورد نیازتان include (شامل) کنید. و از include_once استفاده کنید ، تا اگر بیش از یک بار در یک صفحه اضافه شد با پیغام خطا مواجه نشوید.
در مثال اوّل ، فایل jdf.php در همان پوشه و در کنار فایل شما قرار دارد:
include_once('jdf.php');
در مثال بعد ، فایل jdf.php در یک پوشه به نام example قرار دارد که این پوشه در کنار فایل شماست:
include_once('example/jdf.php');
و در این جا فایل شما در یک پوشه به نام mydir قرار دارد که این پوشه در کنار فایل jdf.php است:
include_once('../jdf.php');
اکنون دو پوشه داریم که در کنار هم قرار دارند. نام یکی ، example و فایل jdf.php در آن است. نام دیگری mydir و فایل شما در آن است.
include_once('../example/jdf.php');
با اندکی دقّت در مثال های بالا متوجّه خواهید شد که برای نشان دادن آدرس یک فایل ، از دو نقطه ( .. ) به عنوان بازگشت به پوشه ی عقب تر ، استفاده می شود. مثلاً برای بازگشت به سه پوشه عقب تر: /../../..
امّا روش بالا فقط برای بعضی مواقع کاربرد دارد. در بعضی جاها نشانی فایل شما ثابت نیست. مثلاً اگر بخواهیم فایل jdf.php را در قالب یک سایت اضافه کنیم تا برای نمایش تاریخ از آن استفاده نماییم ، نشانی صفحات سایت با هم تفاوت دارد. راه حل چیست؟
روش بهتری نیز برای شناساندن آدرس محلّ فایل jdf.php برای include کردن ، وجود دارد.
با استفاده از نشانی های نمادین. باید
نشانی فایل jdf.php را به صورتی بنویسید که در همه جا یکسان خوانده شود. در php با استفاده از متغیّر زیر ، نشانی نمادین پوشه ی DOCUMENT_ROOT سایت را خواهیم
داشت. پوشه ی DOCUMENT_ROOT به صورت عادی ، ریشه ی سایت و همان پوشه ای است که صفحه ی اوّل سایتتان در آن قرار گرفته.
یعنی پوشه ی نمادین DOCUMENT_ROOT
باید همان پوشه ی public_html یا میانبر آن www باشد. امّا برای اطمینان می توانید با echo ، نشانی این پوشه را مشاهده نمایید.
echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
مثلاً یک پوشه به نام example را در پوشه ی ذکر شده ( که نام آن معمولاً public_html است ) ، ایجاد کرده و فایل jdf.php را در آن قرار می دهیم. حال ، در هرکجا نیاز به افزودن فایل jdf.php بود ، به صورت زیر عمل می کنیم:
include_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/example/jdf.php');
کلّ آدرس را در پرانتز ،
قسمت ثابت را در ''
گذاشته و قسمت متغیّر را با یک نقطه به آن وصل می کنیم
مثالی دیگر: شاید بخواهید فایل jdf.php را در پوشه ی قبل از ( DOCUMENT_ROOT یا public_html ) ، یعنی همان پوشه ای که پوشه ی ( DOCUMENT_ROOT یا public_html ) در آن قرار دارد ، بگذارید. مثلا یک پوشه با نام jdf_dir را در پوشه ی قبل از ( DOCUMENT_ROOT یا public_html ) ، ایجاد می کنیم و فایل jdf.php را در آن می گذاریم. سپس در هرکجا که قصد include کردن آن را داشتیم ، فقط کافیست:
include_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/../jdf_dir/jdf.php');
به عقب برگشتیم ، سپس به سمت فایل رفتیم ( DOCUMENT_ROOT یا public_html ) با دونقطه ( ../ ) ، یک
پوشه از
# آموزش کامل توابع جدید #
jdate jstrftime jmktime jgetdate jcheckdate tr_num آموزش مبتدی از صفر حمایت مالی
# آموزش کامل توابع جدید #
gregorian_to_jalali jalali_to_gregorian jdate_words به کـار گیـری توابع نکات و هشدارها include_once عضویت در کانال ما دریافت (دانلود) فایل و راهنما
نشانی کوتاه این صفحه: